Esittely

Olen Eeva Ratalahti, lahtelainen joogi ja elämäntapavalmentaja. Olen aina ollut erityisen kiinnostunut ihmisistä, ihmismielestä, kehon viisaudesta sekä luovuudesta ja erityisesti pidän ryhmässä toimimisesta. Mielestäni me voimme oppia toinen toisiltamme henkilökohtaisesta asemasta riippumatta.

Jooga tuli elämääni juuri silloin, kun sitä eniten tarvitsin. Olin elämässäni omasta mielestäni täysin hukassa 30 ikävuoden kohdalla. Kiireinen elämä ja monet vuodet ulkomailla pakottivat minut pysähtymään. En enää tiennyt, mitä haluan elämältäni, kuka olen tai mitkä arvot ja asiat ovat juuri minulle tärkeitä. Jooga tarjosi minulle tukea ja lohtua elämän murrosvaiheessa. Hetket joogamatolla vaikuttivat minuun niin syvästi, että lähdin opiskelemaan joogaa sekä sen taustalla vaikuttavia ajatuksia lisää. Silloin alkanut matka jatkuu edelleen.

Toimittuani vuosia joogaopettajana ymmärsin yhä paremmin vuorovaikutustaitojen merkityksen. Kaipasin selkeyttä kommunikointiin, sanallistamiseen ja suulliseen ilmaisuun liikkeen sisällä. Aloitin NLP-polun, joka selkeytti sitä, kuka olen ja kuinka kohtaan itseni ja muut joogamatolla sekä sen ulkopuolella. Koin vahvasti, että NLP -koulutukset tukivat ja täydensivät jo opittuja taitoja hyvinvoinnin jakamisesta ihmisille.

Tultuani tietoiseksi paremmin siitä, kuka minä olen ja miten ilmennän itseäni tässä maailmassa, kiinnostuin, miten voisin tukea kanssaihmisiä taiteen ja luovuuden keinoja käyttäen. Aloitin ekspressiivisen taideterapian opinnot. Taideterapian polku oli luonteva tapa löytää lisää monipuolisia työkaluja muiden auttamiseen ja sisäisen luovuuden löytämiseen.

Haluan jakaa oppimaani ja tuoda näkyväksi sen viisauden ja  elämän ilon, joka kaikissa meissä jo on. Elämänvoima odottaa löytämistä sinussa!

Tällä hetkellä työskentelen edelleen tiiviisti joogaopettajana ja lisäksi tarjoan hyvinvointivalmennuksia yrityksille ja muille ryhmille. Lisäksi kouluttaudun parhaillaan lisää NLP:n saralla ja mielessäni on myös muutamia muita jatkokoulutus haaveita.

Eeva Ratalahti

NLP-valmentaja, joogaopettaja